Friday, 21 August 2015

Zikir Harian

Che amy suka kata-kata ni:
" JIKA KITA CINTAKAN ALLAH, BANYAKKAN BERZIKIR
JIKA KITA CINTAKAN RASUL, BANYAKKAN SELAWAT

JIKA KITA CINTAKAN DIRI, BANYAKKAN ISTIGHFAR "

Elok sangat, hari ni pun jumaat, jom che amy nak share amalan zikir yang boleh kita sama-sama lakukan....
zikir harian Isnin - Jumaat
Ala 1000x kali je sehari tak banyak pn kan...kejap je dah 1000x...1000x ni bukan maksud ye sekali dalam 1 masa..boleh je buat sikit2...macam cheq amy, ada 5 x solat, selepas solat zikir sebanyak 200x setiap selesai solat , so 200 kali x 5solat = 1000x...yang ni bukan cheq amy reka2 buat..cheq amy buat berdasarkan ceramah 30min ustaz don kt tv tu...islam itu indah & mudah. J

200x nk kira..jenuh gak kan?? cheq amy kira pkai tasbih digital tu je mudah...kalau pakai tasbih pun boleh..mana2 yang senang, cheq amy ikut peredaran zaman....sambil baca sambil clik..mudah boleh bawa p mana2...p makan sambil nak tunggu makan boleh zikir..clik...clik je dalam poket...kalau cheq amy suka time naik motor p kerja balik kerja...nak smpai ke distinasi mau 20min, so sambil menikmati jem yang hado smbil tu tangan clik2 muluk  mulut zikir la...

Ni contoh digital tasbih cheq amy...senang pegang,masuk je dalam jari ala2 mcm cincin gitu...belakang dia ade getah untuk setting saiz tuk jari...

digital tasbih ni macam2 ada design dia..ade yang LED lg....

tasbih ni mak bg masa dia p umrah dulu


sumber google






Sharing is caring..


2 comments:

LZ - The Blog Owner said...

Salam ukhwah..

Sambil buat kerja seharian boleh juga amalkan.. Mula2 mesti janggal tapi bila dah biasa x jd masalah.. Elok basahkan lidah dengan zikrullah..

Terima kasih at as perkongsian bermakna ini.. :-)

amylia zuliana said...

salam ukhwah LZ...

semoga perkongsian ini dpt memberi manfaat kepda kita semua :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews